Van spring- naar eventingzadel

Deze post gaat niet over de aanschaf van een nieuw eventingzadel maar over het aanpassen van mijn huidige springzadel (= Ideal Impala 1450)! Hoe heb ik mijn springzadel zo veranderd dat het beter geschikt is voor eventing.


Clinic Albert Voorn

Het begon bij een clinic die ik bij Albert Voorn heb gevolgd en hij mij vroeg of 'mijn kniewrongen eraf konden'? Helaas niet. Vervolgens gaf hij aan dat veel vrouwen een relatief lang bovenbeen hebben en dan vaak te weinig ruimte in het zadel hebben. Zo ook bij mij! Mijn knie zakt als het ware naar beneden onder de kniewrong en daarmee gaat mijn onderbeen bijna automatisch naar achteren. Geen rocket science maar simpele biomechanica. In de eventing willen we niet een onderbeen dat naar achteren gaat omdat het ook impliceert dat je als ruiter naar voren komt.


Daarnaast zag ik op enkele cross foto's dat het zweetblad als het ware mee naar onderen wordt getrokken door mijn been dat onder de kniewrong zakt. Geen vrij gezicht en ook niet goed voor mijn zadel.Zadelmaakster

Dus op internet op zoek naar een zadelmaker en de vraag voorgelegd of zij mijn kniewrongen van het zadel kan verwijderen. Dat kan maar zou niet fraai worden. Aanvankelijk geschrokken, doorgevraagd en bleek om stikslegaatjes te gaan. daar kan ik mee leven. Idealiter zou je wellicht een nieuw zadel aanschaffen maar ik heb helaas geen geldboom in de tuin staan. Dus

Meer info:

www.albertvoorn.nl

www.oldehietmoat.nl
NIEUW(S)

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

info@eventingpro.com

whatsapp: 0621500964

© 2018 by Etty de Boer.