Waarom eventing? 10 redenen!

Updated: Dec 7, 2018

Eventing is voor mij de ultieme discipline binnen de paardensport omdat het mij avontuur, veelzijdigheid, variatie en partnership brengt. Maar goed dat zijn algemene woorden1. Allround-ness

Ik wil graag een allOn the dashboard, you have everything you need to manage your blog in one place. You can create new posts, set categories and more. To head to your Dashboard, open the Wix Editor and click on Blog > Posts.


2. Afwisseling

Did you know that you can blog right from your published website? After you publish your site, go to your website’s URL and login with your Wix account. There you can write and edit posts, manage comments, pin posts and more! Just click on the 3 dot icon ( ⠇) to see all the things you can do.


3. Welzijn

Door de afwisseling in de training ben ik ervan overtuigd dat je een betere getrainde atleet krijgt die meer plezier aan het rijden beleefd! Ik geloof dan ook dat het gemiddelde welzijn van een eventingpaard beter is dan van een niet eventing paard.


4. Verassing

Bij eventing heb je zoals bekend drie onderdelen nl dressuur, spirnge en cross country. Bij de dressuur liggen de proeven al jaren vast en weet je precies wat je moet rijden,. Springen is al meer verassend maar nog altijd een variatie op steilspronge, oxers en een enkele combintie in de vorm van dubbel of drie sprong. De cross country kenyt echter een 15 tot 20 mhindernissen die allemaal nieuw zijn alsmede het terrein waarover de cross gaat. Voor mij persoonlijk blijft het daardoor boeiend en verassend.


5. Sfeer

De onderlinge omgang tussen ruiters, organisatie en omstanders in in zijn algemeenheid vriendelijker en meer relaxed dan bijvoorbeeld bij dressuurwedstrijden. Decsfeer sis daa.rdoor prettiger. Ook op


6. Partnership

Het rijde van een cross country vraagt een andere partnership dan het rijden van een dressuurproef. Bij eventing hebben paard en ruiter een fifty fifty verantwoordelijkheid. Het is daarmee een veel gelijkwaardiger partnership die een veel groter beroep doet op niet alleen de ruiterskills maar ook op het inlevend vermogen van de ruiter.


7. Innovatie

Veel innovaties binnen de paardensport vinden zijn oorsprong binnen de eventing. Het trainen met harstlagemeters bivoorbeeld. Maar ook totaal nieuwe competitievormen zoals gerealiseerd in de Event Riders Masters. een kortere format, cross country als laatste onderdeel en starten op basis van omgekeerde plaatsing


8. Outdoor lifestyle

Een dagje naar eventing wedstrijd is een dag in de natuur en in de open lucht. In de meeste gevallen mag de hond mee! Een cross lopen en per hindernis een aantal combinaties voorbij zien komen is een ontspannen dag uit. Bij de top wedstrijden in Engeland hoort ook een uitgebreid strodorp waar ik me altjd prima vermaak!


9. Stoer

Eventing is niet voor watjes! Het gaat harder, meer risico door vaste hindernissen en wellicht daardoor doen er ook meer mannen aan mee dan bij de andere disciplines. Het is een stoere sport die tot de verbeelding speelt.


10. X-factor

Eventing heeft kortom de X-Factor! In een steeds meer digitale maatschappij willen we de natuur \en het 'echte' weer meer ervaren. Ook het onvoorspelbare, de risico's en het ruige spreken tot e verbeelding.
#eventing #eventinglife #training #management #eventingapparel

NIEUW(S)

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

info@eventingpro.com

whatsapp: 0621500964

© 2018 by Etty de Boer.